Praktijkfolder

VANWEGE WIJZIGING IN DE PRAKTIJKVOERING IS DE PRAKTIJKFOLDER NIET UP TO DATE. 

NIEUWE VERSIE VOLGT SPOEDIG.

 

 

Door op Praktijkfolder pdf formaat te klikken ontvangt u de folder als PDF bestand om te kunnen afdrukken.

De belangrijkste tekst uit de folder staat op deze pagina:

 


Huisartsenpraktijk Schuurman en Teunissen

 • Nieuwstraat 2A 7091 DG Dinxperlo
 • Telefoon: 0315-65 10 41
 • Spoed: 0315-231144
 • Receptenlijn: 0315-651041 optie 2
 • Website: www.schuurman-teunissen.praktijkinfo.nl
 • E-mail: info@huisartsennieuwstraat.nl

 

Onze praktijk is op werkdagen geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur.

 

  

Spoedgevallen

Bij spoed kunt u ons altijd direct bereiken. Wij hebben een speciale spoedlijn op onze telefooncentrale. Als u ons belt op

0315-651041 toetst u direct een 1 en u krijgt onmiddelijk onze assistente aan de lijn.

Of u kunt rechtstreeks onze spoedlijn bellen: 0315-231144

Voor dringende medische zaken buiten de praktijktijden kunt u bellen met de Huisartsenpost Oude IJssel te Doetinchem.

Telefoonnummer:         (0314) 329888

 

Afspraak maken

Spreekuur op afspraak Er is iedere werkdag spreekuur, uitsluitend op afspraak. U kunt voor het maken van een afspraak de praktijk op werkdagen bellen tussen 8.00 uur en 12.00 uur. 

Bij het maken van een afspraak zal de assistente u vragen naar de reden van het contact. Ze is hiervoor opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd nodig? Voor een normale afspraak wordt 10 minuten tijd gereserveerd. Dit is bedoeld voor één klacht en voor één persoon. Heeft u meer klachten of wilt u graag wat meer tijd voor uw probleem? Geeft dit dan aan als u de afspraak maakt, dan houden we hiermee rekening in de spreekuurplanning. U beperkt hiermee ook de wachttijd voor andere patiënten.

Afzeggen Belt u de assistente, liefst 24 uur van te voren, wanneer een eerder gemaakte afspraak niet door kan gaan.

 

Uitslagen

Voor informatie over uitslagen van urine-, bloed- of röntgenonderzoek kunt u bellen tussen 13.30 uur en 14.30 uur

 

Huisbezoek

Omdat er in onze huisartsenpraktijk betere onderzoek- en behandelmogelijkheden zijn, is het - indien mogelijk - beter om naar de praktijk te komen. Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt (eventueel samen met de huisarts) of een huisbezoek wordt afgelegd en hoe dringend dit is.

Aanvragen? U kunt een huisbezoek aanvragen via de assistente. Wilt u dit liefst ’s ochtends doen tussen 8.00 uur en 10.00 uur? Dit in verband met de dagplanning van de huisartsen. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd hebben of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Aan het eind van de ochtend en middag worden huisbezoeken gemaakt.

 

Avond-Nacht-Weekendienst

Buiten werktijden kunt u voor acute huisartsenhulp terecht bij de Huisartsenpost Oude IJssel bij het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

 

               Tel. nr. (0314) 329 888

 

Praktijkassistentie

De praktijkassistente is een belangrijke en onmisbare schakel in onze praktijk. De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Zij maakt afspraken voor het spreekuur, voor huisbezoeken en beoordeelt ook in eerste instantie telefonische vragen. Onze vier assistentes zijn goed opgeleid en werken onder onze supervisie. Zij weten vaak ook het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en het aanvraag van hulpmiddelen. De assistente geeft de uitslagen door van urine-, bloed- of röntgenonderzoek. Ook voor informatie over medicatie kunt u de assistente bellen.

Welke taken heeft de assistente nog meer?
U kunt bij de assistente tevens terecht voor wratten aanstippen - verbinden van wonden - verwijderen van hechtingen - uitspuiten van oren - toedienen van injecties - bloedcontrole bij suikerziekte - zwangerschapstest - bloeddrukmeting (verzoek om bij controle van de bloeddruk uw medicijndoosjes of medicijnenlijst mee te nemen) - informatiefolders over allerlei onderwerpen - machtigingen - herhaalrecepten - vragen over verwijsbrieven

En hiernaast nog vele administratieve zaken. Vriendelijk verzoek om deze behandelingen tevoren telefonisch met de assistente af te spreken en u bij uw komst aan de balie te melden.

 

Herhaalrecepten

Herhaalrecepten kunt u op diverse manieren bestellen:

 

 1. Telefonisch via de receptenlijn (BIJ VOORKEUR)? Als u de praktijk belt via het telefoonnummer 0315-651041 krijgt u een keuzemenu te horen. Door de 2 in te toetsen kiest u voor de receptenlijn. U krijgt dan een bandje te horen waarna u uw gewenste medicijn(en) kunt inspreken. Dit kan 24 uur per dag; 7 dagen per week.

 2. Telefonisch via de assistente? Bel (0315) 651041, toets 3.

 3. Via de herhaalservice van BENU Apotheek in Dinxperlo? Hiervoor kunt u kiezen als u chronische medicatie gebruikt. Hierbij hoeft u niet meer zelf voor uw herhaalrecepten te zorgen maar doet de apotheek dit voor u. De apotheek vraagt dan automatisch nieuwe herhaalrecepten aan bij de huisarts. Voor meer informatie over de herhaalservice kunt u contact opnemen met Benu Apotheek.

 4. Inleveren doosjes op de balie? Op de balie van onze praktijk kunt u de etiketten (gebundeld) inleveren van de medicijnen die u herhaald wil hebben. Vermeld u er a.u.b. bij of de medicijnen gehaald of gebracht moeten worden

 5. Via website? www.schuurman-teunissen.praktijkinfo.nl

 

IN PRINCIPE GELDT: VANDAAG VOOR 10.00 UUR BESTELD, MORGEN KLAAR!

 

Reizigersvaccinaties

Reizigersvaccinaties worden in samenwerking met de BENU apotheek in Dinxperlo uitgevoerd. Deze samenwerking houdt in dat reizigers samen met de apotheek een reisanamneseformulier invullen. De apotheek bepaalt vervolgens welke vaccinaties voor die specifieke reis noodzakelijk zijn. De huisarts dient de vaccinaties toe. De vaccinaties en het toedienen van de vaccinaties door de huisarts moeten door de mensen zelf worden betaald. Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de BENU Apotheek te Dinxperlo.

 

Apotheek

In Dinxperlo: Dhr. G.J. Leeflang BENU Apotheek Aaltenseweg 1 7091 AB DINXPERLO Tel.  (0315) 652425 Fax. (0315) 654383

logo benu

Openingstijden op werkdagen: 8.00 uur - 18.00 uur

 

 

Als u buiten deze openingsuren met spoed medicijnen nodig hebt, dan kunt u terecht bij Dienstapotheek Oude IJssel, gehuisvest in het TEC-gebouw bij het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, boven de huisartsenpost.
Apotheek Oude IJssel Kruisbergseweg 27 7009BL Doetinchem Tel. 0314-363475

 

Tarieven

Patienten die niet zijn verzekerd of die in het buitenland zijn verzekerd ontvangen een nota, die direct na het consult voldaan moet worden.

Patienten die niet bij onze praktijk staan ingeschreven maar tijdens hun verblijf alhier dringend medische zorg nodig dienen hun zorgpas mee te nemen naar de praktijk. De kosten voor het consult kunnen zo direct bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden.

Ook voor keuringen (rijbewijs, verzekering etc.) zal de client zelf de rekening ontvangen.

Tarief voor een volledige rijbewijskeuring: € 77,25 (volgens LHV-norm)


Deze folder is geprint op 25-01-2013. Kijk op onze website voor de meest recente informatie:
www.schuurman-teunissen.praktijkinfo.nl

Huisartsenpraktijk Schuurman en Teunissen

Nieuwstraat 2a
7091 DG Dinxperlo
Telefoon (0315) 651041
SPOED (0315) 231144
info@huisartsennieuwstraat.nl

Voor betrouwbare informatie:

Thuisarts-logo

 

accreditatielogo effenkleur

Beter Boek

Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject "Het BeterBoek" voor de kinderafdeling en dagbehandeling in het Slingeland Ziekenhuis. Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden in Slingeland Ziekenhuis gratis Het Beterboek van Bureau Méteau uitgereikt!

 

 

Ook is in onze praktijk een inzamelbox aanwezig voor oude mobiele telefoons en cartridges voor CliniClowns

 

Cliniclowns aan de slag