Praktijkondersteuner

Het huisartsenvak omvat een steeds omvangrijker gebied van patiëntenzorg. Spreekuur, behandelingen, visites, begeleiding chronische patiënten, preventieve taken, acute medische zorg, ernstig zieke mensen, zorg in de laatste levensfase – maar ook vele administratieve taken. Als huisarts zijn wij voor dit alles verantwoordelijk, maar we kunnen deze taken niet allemaal persoonlijk uitvoeren. Er zijn in onze praktijk vele mensen werkzaam die ons helpen om de patiëntenzorg op een goede en deskundige manier te verlenen.

 

In onze praktijk werken drie gediplomeerde praktijkondersteuners. Het zijn verpleegkundigen die aanvullende scholing hebben gevolgd om zelfstandig spreekuur te doen voor een specifieke patiëntengroep. De praktijkondersteuners worden gesuperviseerd door de huisartsen. Door de inzet van praktijkondersteuners kunnen veel meer patiënten in de huisartsenpraktijk worden begeleid en hoeven ze niet direct te worden verwezen naar een specialist in het ziekenhuis.

  • Mevrouw W. Vriezen is praktijkondersteunder voor diabetespatiënten & longpatiënten (astma/COPD).

  • Mevrouw I. Hulshof is praktijkondersteuner voor diabetespatiënten & longpatiënten (astma/COPD).

  • Daarnaast is  de heer G. Boschker, als praktijkondersteuner GGZ in onze praktijk werkzaam. De heer Boschker is sociaal-psychiatrisch verpleegkundige (SPV-er). Hij is in dienst van GGnet te Doetinchem en tevens enkele uren per week werkzaam in onze huisartsenpraktijk. Een SPV-er is deskundig in het begeleiden van mensen met diverse persoonlijke- of relatieproblemen. Kijkt u ook eens onder het kopje e-Health GGZ.

 

De huisarts kan u als patiënt verwijzen naar het spreekuur van één van de praktijkondersteuners. Het kan ook zijn dat u direct een uitnodiging ontvangt van een praktijkondersteuner voor een consult.

Huisartsenpraktijk Schuurman en Teunissen

Nieuwstraat 2a
7091 DG Dinxperlo
Telefoon (0315) 651041
SPOED (0315) 231144
info@huisartsennieuwstraat.nl

Voor betrouwbare informatie:

Thuisarts-logo

 

accreditatielogo effenkleur

Beter Boek

Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject "Het BeterBoek" voor de kinderafdeling en dagbehandeling in het Slingeland Ziekenhuis. Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden in Slingeland Ziekenhuis gratis Het Beterboek van Bureau Méteau uitgereikt!

 

 

Ook is in onze praktijk een inzamelbox aanwezig voor oude mobiele telefoons en cartridges voor CliniClowns

 

Cliniclowns aan de slag