Nieuws

vorige 10 nieuwsberichten

Opnemen van gesprekken door patienten


Veel artsen maken wel eens mee dat een patiënt een gesprek wil opnemen. Een geluidsopname kan de zorgverlening ondersteunen en patiënten grip geven op het zorgtraject. Tegelijk kan het maken van een geluidsopname ook ongemakkelijk voelen en het gesprek beïnvloeden. Wat zijn de regels en hoe hiermee om te gaan?
Lees verder »

Verbouwing praktijk


Update verbouwing: mei 2017.
 
Zoals u ongetwijfeld hebt gezien en mee kunnen maken is de verbouwing in volle gang. De aanbouw staat er inmiddels en het hoogste punt is deze week bereikt!
Als verrassin...
Lees verder »

Herhaalmedicatie door specialist


Herhaalmedicatie door de specialist

 

Met ingang van 1 juni 2016 hebben de huisartsen in deze regio de volgende afspraak gemaakt met de specialisten van het Slingelan...
Lees verder »

Eerste electrocar in Dinxperlo is er


DINXPERLO - Op woensdag 3 februari is de eerste electrocar van Dinxperlo afgeleverd door de firma Divaco bij Harm Takke, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de electrocar. Op 17 februari worden de vrijwillige chauffeurs geïnstrueerd en gaan ze proefrijden. Met ingang van 1 maart zal de Electrocar ook daadwerkelijk worden ingezet voor de mensen die er gebruik van willen maken: mensen die minder mobiel zijn of een beperking hebben waardoor ze (tijdelijk) zelf niet kunnen rijden en toch ergens naar toe willen.
Lees verder »

STER studie


STER studie De praktijk neemt deel aan De STER Studie De STER studie is een onderzoek dat wordt uitgevoerd door de Universiteit Maastricht in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam en dat wordt gefinancierd door KWF Kankerbestrijding.
Lees verder »

Wij zijn een opleidingspraktijk. Wat houdt dat precies in?


Het kan voorkomen dat u wordt behandeld door een co-assistent of huisarts in opleiding. In principe zal bij het maken van de afspraak altijd gevraagd worden of u dat goed vindt. In uitzonderingssituaties, spoedgevallen of bij afwezigheid van uw eigen huisarts kan het voorkomen dat u geen keus heeft. De co-assistent en huisarts in opleiding werken beide onder supervisie van één van beide huisartsen. Om ervoor te zorgen dat er in de toekomst voldoende (huis)artsen zijn, worden er in onze praktijk, in samenwerking met de Radboud Universiteit, artsen opgeleid. Dit kunnen co-assistenten en/of huisartsen in opleiding zijn. Co-assistenten zijn in de laatste fase van hun opleiding tot arts bezig en moeten 2 maanden ervaring opdoen in een huisartsenpraktijk. Huisartsen in opleiding zijn artsen die na afronding van zijn of haar geneeskunde studie een opleidingsprogramma van 3 jaar doorlopen, daarin wordt hij/zij getraind in de specifieke vaardigheden van het huisartsenvak. De huisarts in opleiding verblijft een jaar bij ons in de praktijk. Huisartsen in opleiding zijn afgestudeerde en bevoegde artsen. Op dit moment zijn huisarts in opleiding mw. L. de Roo en co-assistent mw. K. Horstik in onze praktijk aanwezig.
Lees verder »

Onverwachte zorgkosten?


Wij krijgen weleens vragen van patiënten hoe het kan dat ze een factuur van de zorgverzekeraar krijgen na een bezoek aan de huisarts. Reden hiervoor is dat er door de huisarts soms aanvullend onderzoek wordt gedaan. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan het maken van een uitstrijk (buiten het bevolkingsonderzoek om), laten afnemen van bloed, een chirurgische verrichting waarbij het weefsel wordt opgestuurd voor pathologisch onderzoek of het bestellen van een recept. Deze bepalingen worden soms in het dichtsbijzijnde ziekenhuis verricht, maar soms ook in verder weggelegen ziekenhuizen (bijvoorbeeld Rijnstate onderzoek voor pathologisch onderzoek). De kosten van deze bepalingen staan op de factuur vermeld. Deze gemaakte kosten gaan wel van het eigen risico af, afgezien van het bezoek aan de huisarts. Mocht u hiervoor nog vragen hebben, dan kunt u altijd even bellen met de praktijk.
Lees verder »

Wereld COPD dag


COPD is een longziekte die vaak door roken komt. Stoppen met roken, bewegen en gezond eten zijn belangrijk bij COPD.
Lees verder »

Diabetes onder de aandacht


Sommige mensen hebben een verhoogde kans op diabetes mellitus type 2 (suikerziekte). Vandaag wordt wereldwijd aandacht besteed aan diabetes, in het bijzonder bij vrouwen.
Lees verder »

Nationale Hepatitisdag


Een leverontsteking door een virus, is dat goed te behandelen? Loop ik een risico of heb ik dat lang geleden gelopen? Vanaf vandaag, de Nationale Hepatitisdag, is er extra aandacht voor Hepatitis B en Hepatitis C.
Lees verder »

Heb ik reuma?


Mensen met stijve gewrichten vragen zich wel eens af of ze reuma hebben. Reumatoïde artritis is een ziekte waarbij gewrichten ontstoken zijn. Thuisarts.nl geeft meer informatie over gewrichtsklachten en reuma.
Lees verder »

volgende 10 nieuwsberichten